Yurtdışında Yüksek Lisan Fiyatları Yurtdışında Yüksek Lisans

Yurtdışında Yüksek Lisan Fiyatları Yurtdışında Yüksek Lisans

Yurtdışında üniversite eğitimi almaka isteyen adaylar içerisinde en çok tercih edilen alanlardan bir tanesi mühendislik bölümleridir. Alanının en iyisi, dünya sıralamasında üstlerde olan teknik üniversitelerde mühendislik alanında lisans eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Türkiye’den birçok aday psikoloji eğitimini yurtdışındaki üniversitelerde almak için başvurular yapmaktadır. Psikoloji eğitimi, yurtdışında bazı okullarda 4 yıllık lisans programı olarak, bazı okullarda ise 5 yıllık hem lisans hem yüksek lisans bir program olarak sunulmaktadır. Bu noktada öğrencilerin en büyük avantajı, 5 yıl sonunda iki diplomaya birden sahip olmaktır. Lisans programları, yüksek lisans programları ve yabancı dil eğitim programları yurt dışında en çok tercih edilen programlar arasında yer almaktadır. Yurt dışında üniversite okumak için en fazla tercih edilen ülkeler İngiltere, Amerika, Kanada, Polonya, Ukrayna, İtalya, Malta, Almanya şeklindedir. 2000 yılından beri yüzlerce öğrencinin yurtdışında yüksek lisans eğitimi almasında öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. Kabul şartları, maliyetler, konaklama çözümleri, mezun olduğunuz bölüm ve master eğitimi almak istediğiniz bölümün lokal ve küresel iş piyasasındaki değer ve geleceği gibi bir çok konuda yılların verdiği bir tecrübeye sahibiz. Yurtdışında yüksek lisans eğitimi almak için en çok tercih edilen ülkeleri ve bu ülkelerdeki eğitim ve yaşam maliyetlerini aşağıdaki tablolarda sizin için derledik. Bu ücretler ELT’nin yıllardır yurtdışında eğitim için gönderdiği öğrencilerden alınan geri dönüşler ve döviz kurlarının dalgalanması göz önüne alınarak hesaplanmıştır ve ortalama ücretlerdir. Günümüzde üniversite bitirmenin yanı sıra bireyin kendisinde fark oluşturabilmesenin en emin yolu ya da yolları yüksek lisans ve doktora yapmaktır.

Yurt dışında okurken harcadığınız sürenin uzunluğu; gittiğiniz ülkenin eğitim sistemine, tercih ettiğiniz programa, yabancı dil seviyenize ve okul performansınıza göre olarak değişecektir. Genel olarak, bir lisans derecesi üç ya da dört yıl (örneğin, İngiltere’de çoğu lisans programı üç, ABD’de ise dört yıldır); yüksek lisans programı bir ya da iki yıl sürecektir. Yurt dışında bir üniversitede eğitim almak için, iyi düzeyde lise not ortalaması ve yeterli seviyede yabancı dil bilgisine sahip olmak gerekir. Yurt dışında okurken yasal olarak çalışabileceğiniz ülkeler bulunur. Örneğin; İrlanda, Kanada ve İngiltere’de lisans ve yüksek lisans öğrencileri eğitim alırken yarı zamanlı çalışma iznine sahiptir. Türkiye’ye kıyasla yurt dışındaki üniversitelerde çok sayıda seçim yapabileceğiniz bölüm bulunur. Birçok araştırma konusunun alt dalları bulunur ve bu alt dallar 2,3 ve 4 yıllık bölümler olarak okunabilir. Bölüm seçimi yapmadan önce alacağınız derslerin içeriklerini iyi incelemek gerekir. Lisans eğitimi alabileceğiniz, eğitim kalitesi yüksek belli ülkeler vardır. Aslında bu sorunun cevabı tamamen öğrencinin profiline, imkanlarına, hayallerine ve hedeflerine göre değişir.

  • I) Bu belgelerden herhangi birisini ibraz edemeyen adaylar, üniversitenin yapmış olduğu yabancı dil sınavına tabi tutulur.
  • Yurt dışında birçok farklı üniversite ve ülke öğrencinin akademik başarısına göre burs imkanı sağlamaktadır.
  • Bazı üniversiteler yaptıkları sınav sonucunda tıp fakültesinde okumanız için yeterli olmadığınızı düşünürse tıp hazırlık eğitimi almanız gerekebilir.
  • Bulunduğunuz yerdeki Gümrük Müdürlüğünden, Ticaret Bakanlığından veya varsa aracı kurumunuzdan detaylı bilgi almanız faydanıza olacaktır.

Öte yandan yüksek eğitim kaliteleri, güçlü akademik kadroları ve çok ekonomik eğitim olanaklarıyla Rusya ve Ukrayna da yüksek lisans için tüm dünyadan adayları kendine çekmektedir. Bu ülkelerin tümündeki yüksek lisans olanakları hakkında detaylı bilgilere yüksek lisans sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Türk Eğitim Vakfı’nın yurt dışı burslarına, yurt dışında lisansüstü öğreniminize başlamadan bir yıl önce, en geç Aralık-Ocak aylarında başvuru yapmalısınız. Bu bölümler, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere geniş bir yelpazede seçenekler sunmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, bölüm seçimi sadece popülerlik üzerinden değil, öğrencinin ilgi, yetenek ve kariyer hedefleri doğrultusunda yapılmalıdır. Özellikle yurtdışı eğitim danışmanları ile yapılan detaylı görüşmeler, öğrencilere en doğru bölüm seçimi konusunda rehberlik edebilir. Kimi öğrencilerin birden fazla okula kabul alması söz konusu olabiliyor. Okulun fiziksel donanımı, akademik başarısı, akademik kadrosu gibi konular önem taşıyor.

Gümrükte sorun yaşanması durumunda taşıyıcı firma sizi bilgilendirecektir. Yasaklı ürünler listesinde olmayan çoğu ürünü limitler dahilinde ve eksiksiz faturalı olarak satın alabilirsiniz. Denklik başvuru reddi davası açan kimse diploma denklik belgesi alabilmek adına mahkemeye başvurabilir. Denklik başvuru reddi davasında ise davalı olan taraf Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı olur. İşlemin reddine karar veren kurum YÖK’un olmasından dolayı davanın YÖK’e karşı açılması mecburidir. YÖK’e açılan bu dava kazanıldığında yeniden değerlendirilmeye sunulan denklik durumu mahkemece değerlendirilir.

Kişiliğiniz, ilgi alanlarınız, lise performansınız ve lise eğitimi sırasında aldığınız dersler, mezuniyetten sonra iş bulma olanakları ve kazanç fırsatları ile ailenizin kararları bölüm seçiminde belirleyici etkenlerdir. Referans mektubu okullara başvururken niyet mektubu ile beraber eklenmesi durumunda kabul alma ihtimalini artıracak bir belgedir. Eğer direkt olarak kendi ülkenizden başvuru yapıyorsanız son mezun olduğunuz kurumdan 2 profesörünüzün/öğretmenizin yazması etkili olacaktır. Referans mektubunu yazan bireyin iletişim bilgilerinin mektupta bulunması zorunludur. Eğitim tarihi ve üniversiteler söz konusu olduğunda Almanya’ya hepimiz çok şey borçluyuz.

Tüm öğrencilerin hayali, isteği, beklentisi ve bütçesi doğrultusunda üniversite seçeneği bulunmaktadır. İngilizce dil yeterliliğinin kanıtı olarak kabul edilen yaygın testler TOEFL ve IELTS’dir. TOEFL genel olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da yaygınken; IELTS ise İngiltere, Avustralya ve Avrupa ülkelerinde kabul edilir. Yeterliliğinizi İngilizce dışında bir dilde kanıtlamanız gerekirse, DELF / DALF ve TCF-DAP (Fransızca) veya DSF ve TestDaF (Almanca) gibi diğer dillerde testlere girmeniz gerekir. Bir ülkeye turistik, ticari ya da transit amaçla giriş yapan kişilerin amacı bellidir ve bu amaçlarına uygun vize türleriyle giriş yaparlar. Ancak eğitim amacıyla bir ülkeye giriş yapacak olan öğrenciler, bu ülkede uzun süreli kalacakları ve belirli bir kurumda eğitim alacakları için üniversite vizesine ihtiyaç duyarlar. Ülkenin tüm üniverbahsegel giris dünya çapında ilk yüzde 3’te yer alırken, 160 ülkeden gelen uluslararası öğrenciler öğrenci nüfusunun yüzde 12’sini oluşturmaktadır. Dünya standartlarında tesislere yapılan devlet yatırımları, uzun bir akademik mükemmellik geleneği üzerine kuruludur. Bugün yedi üniversite, 14 Teknoloji Enstitüsü ve dünyanın önde gelen diğer birçok eğitim ve araştırma merkezi, güzel kampüslerde son teknoloji tesislerde yer almaktadır.

Yüksek lisans konusunu daha detaylı ele aldığımız Yurtdışında Yüksek Lisans Yapmak yazımız da sitemizde mevcut. Son derece fazla avantajlara sahip olan yurt dışında üniversite okuma imkanı ile ilgili bilmeniz gereken bazı detaylar vardır. Ancak, ücretler üniversite, program ve tercih edilen ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca, bazı ülkelerde öğrencilere burs ve mali yardım imkanları sunulabilir. Yurtdışı üniversite eğitimi almayı düşünen birçok öğrenci için, hangi bölümü seçeceği önemli bir karar aşamasıdır. Dünya genelinde, farklı ülkelerde, öne çıkan ve popüler olan bazı bölümler vardır. Aşağıda yurtdışında tercih edilen bazı popüler bölümleri ve bu bölümlerin genel özelliklerini bulabilirsiniz.

Yurtdışında üniversite okumak isten adaylar Almanya veya Avusturya üniversitelerini düşünüyorlarsa YKS sınavında başarılı olmaları, okumak istedikleri bölüme bir devlet ya da vakıf üniversitelerine yerleşmeleri gerekmektedir. Bu iki ülkeyi düşünenlerin lise not ortalamalarını yüksek tutmaları ve YKS sınavından mümkün olduğunca yüksek puan almaları, özellikle de iyi seviyedeki araştırma üniversiteleri için önem taşımaktadır. ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, İrlanda, Polonya, Çekya, Macaristan, Rusya gibi ülkelerde ise YKS sınavı önemli değildir. Yurtdışında yüksek lisans eğitiminiz için bölüm seçerken lisans eğitiminizle aynı ya da benzer alanlar üzerine yoğunlaşmalısınız. Ancak bir çok üniversite özellikle Uluslararası İşletme ya da MBA gibi bölümlere lisans mezuniyeti mühendislik, psikoloji ve sosyal bilimler gibi alanlardan olan öğrencileri de kabul etmektedir. Ayrıca Kanada, İngiltere ve Polonya gibi bir çok ülke, yüksek lisans yapmış yabancı öğrencilere mezuniyet sonra 3 yıla varan sürelerle çalışma izni vermektedir, bu da yurtdışında master seçeneklerinde bu ülkeleri ön plana çıkarmaktadır. Yurtdışında bir üniversiteye başvurmakta olduğunuzu ve kabul, vize başvurusu ve sonuçlanması gibi aşamaları da içine katarak tüm sürecin birkaç ayı bulabileceğini unutmayınız. Müracaatınız ne kadar erken olursa, gereksinimlerinizi o ölçüde karşılayabilir, seyahatlerinizi o kadar erken planlayabilirsiniz.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *